«Πέρασε» από το Χαριλάου ο ΠΑΟΚ και στέφθηκε πρωταθλητής

 



Ο ΠΑΟΚ με μόλις δύο τελικές κατάφερε να σκοράρει δις, πρώτα με τον Τόμας στο 30′ και στο 61′ με το σουτ του Τάισον. Ο Μορόν με γκολ-ποίημα ισοφάρισε προσωρινά αλλά δεν ήταν αρκετό, ενώ ο Ανσαριφάρντ έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία στην τελευταία φάση του αγώνα για να ισοφαρίσει σε 2-2.


ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Άρης: Με… compact κέντρο και τον Μάνου… στον πάγκο (4-2-3-1)


Ο Μάντιζος επέλεξε την τριάδα… της Τούμπας για το κέντρο, μεταξύ των πολλών αλλαγών συγκριτικά με τη Λαμία. Ο Ζουλ επανήλθε δίπλα στον Βερστράτε και ο Νταρίντα λίγο πιο μπροστά, με τον Γκαρθία να μένει στον πάγκο.


Στην άμυνα ο Κουέστα στο τέρμα. Οντουμπάζιο-Μοντόγια στα άκρα της άμυνας και ο Φαμπιάνο δίπλα στον Μπράμπετς που επανήλθε από την τιμωρία του.


Νέο πρόσωπο στην επίθεση ο Σαβέριο, στα αριστερά, με τον Σουλεϊμάνοφ στα δεξιά και τον Μορόν στην κορυφή


ΠΑΟΚ:  Σβαμπ, Σάστρε και άλλοι τρεις στην ενδεκάδα (4-2-3-1)



Πέντε αλλαγές από τον Λουτσέσκου και οι δύο στην άμυνα, με τον Σάστρε στα δεξιά αντί του Ότο και τον Μιχαηλίδη δίπλα στον Κετζιόρα αντί του τιμωρημένου Κουλιεράκη. Ο Μπάμπα στα αριστερά έκλεινε την τετράδα μπροστά από τον Κοτάρσκι.


Ο Σβαμο επιλέχθηκε για τα χαφ ως παρτενέρ του Μεϊτέ. Ζίβκοβιτς. Κωνσταντέλιας και Τάισον ήταν η τριάδα πίσω από τον προωθημένο Τόμας.


Ο αγώνας

Ένα λάθος σημάδεψε ένα ημίχρονο


Τα πρώτα 45 λεπτά ήταν… πιο 0-0 πεθαίνεις. Μηδαμινές φάσεις, πολλές μονομαχίες και ένα παιχνίδι δύναμης με μηδαμινά ρίσκα για τις δύο ομάδες.


Ο ΑΡΗΣ εκπόνησε αμυντικά το πλάνο που ήθελε αλλά μπροστά ήταν προβληματικός στη μεγαλύτερη διάρκεια, τη στιγμή που ένα ολέθριο λάθος προσέφερε το γκολ στον ΠΑΟΚ. Στην μοναδική φάση των φιλοξενούμενων στο πρώτο μέρος.


Ο ΠΑΟΚ έκλεψε στο κέντρο και βρήκε για πρώτη φορά ανοργάνωτη την άμυνα των γηπεδούχων, με τον Τόμας να πλασάρει ψύχραιμα μπροστά στον Κουέστα για το 0-1.


Από το 40′ ως το ημίχρονο η ομάδα του Μάντζιου… εμφάνισε σημάδια ζωής επιθετικά με δύο σουτ από Μοντόγια και Σουλεϊμάνοφ, πατώντας παράλληλα περισσότερο στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Ηταν δεδομένο όμως το πρόβλημα και ότι έπρεπε να αλλάξει πράγματα μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου.


Γκολ-αριστούργημα από τον Μορόν… από τα αποδυτήρια


Το έκανε στη Λαμία και το επανέλαβε απόψε! Ο Ισπανός με ένα τρομερό βολ πλανέ στο 47′, από σέντρα του Οντουμπάζιο, έφερε το ματς στα ίσια με το καλημέρα στο δεύτερο μέρος, ξεσηκώνοντας το “Κλεάνθης Βικελίδης” και δίνοντας το μομέντουμ στον Άρη. Ένα μομέντουμ όμως το οποίο δεν αξιοποίησε.


Στο 61′ ολόκληρη η ομάδα εκτέθηκε ανασταλτικά και ο Τάισον με ωραίο σουτ από την περιοχή έκανε το 1-2, βάζοντας ξανά τον ΠΑΟΚ σε ρόλο οδηγού.


Η κόκκινη του Μιχαηλίδη και το άχαστο του Ανσαριφάρντ


Στο 78′ οι ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν πάλι με την σωστή κόκκινη του Γκρίνφιλντ για φάουλ στον Μορόν, αφήνοντας τον ΠΑΟΚ με δέκα και τον Άρη με ένα πλεονέκτημα που πάλεψε ως το τέλος για να εκμεταλλευτεί αλλά μάταια.


Παρά την πίεση το γκολ δεν ήρθε για τους “κιτρινόμαυρους”, φτάνοντας μία ανάσα στην τελευταία φάση του ματς με την εξ επαφής κεφαλιά του Ανσαριφάρντ που πέρασε άουτ.


Τα στοιχεία του αγώνα

Διαιτητής: Ορελ Γκρίνφιλντ (Ισραήλ)


Βοηθοί: Ρόι Χασάν (Ισραήλ), Ινταν Γιαρκόνι (Ισραήλ)


4ος: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)


VAR: Ντάνιελ Μπαρ (Ισραήλ)


Βοηθός VAR: Κωνσταντίνος Ψαρρής (Ζακύνθου)


ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 39′ Μοντόγια, 55′ Βερστράτε, 88” Γκαρθία, 90’+3′ Σαμόρα/1′, 78′ Μιχαηλίδης, 69′ Κετζιόρα, 77′ Κωνσταντέλιας


ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 78′ Μιχαηλίδης


ΓΚΟΛ: 47′ Μορόν/30′ Τόμας, 61′ Τάισον


Οι συνθέσεις: 

Άρης (Άκης Μάντζιος):  Κουέστα, – Οντουμπάζιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια (86′ Φεράρι), – Ζουλ (85′ Φετφατζίδης), Βερστράτε (65′ Γκαρθία), – Σουλεϊμάνοφ (86′ Ανσαριφάρντ), Νταρίντα, Σαβέριο (71′ Σαβέριο), – Μορόν.


ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, – Σάστρε, Κετζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, – Μεϊτε, Σβαμπ, – Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (80′ Νάσμπεργκ), Τάισον (65′ Ντεσπότοφ), – Τόμας (65′ Σαμάτα)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια