Ο «Super Mario» οφείλει να επενδύσει σε όσα έμειναν στη μέση (ή δεν ξεκίνησαν)

Επιστροφή στα Blogs κατακαλόκαιρο με 40άρια, φρέντο, παραλία και ώρα για απολογισμό των πρώτων ημερών διοίκησης του Μάριου Ηλιόπουλου.

Ουσιαστικά δεν τα έχουμε πει μετά την αλλαγή ιδιοκτήτη της ΠΑΕ. 

Όπως λοιπόν άπαντες γνωρίζουν, ο Δημήτρης Μελισσανίδης αποτελεί παρελθόν και ο νέος διοικητικός ηγέτης της Ένωσης ακούει στο όνομα Μάριος Ηλιόπουλος.

Με στυλ επιθετικό

Για να είμαι ακριβής, δεν έχει συμβεί κάτι συνταρακτικό από εκείνη την Δευτέρα που έσκασε σαν βόμβα, η είδηση της φυγής του Μελισσανίδη από την ΠΑΕ.


Ο Ηλιόπουλος επέλεξε τον Κετσετζόγλου για αντί - Καραλή στην «επικοινωνία» της ΠΑΕ, με τον ίδιο για προσωπικούς λόγους να αρνείται και τελικώς να φτάνουμε στη λύση Βούλγαρη. Για πολλούς αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη αυτή η είδηση, καθώς όπως λέγεται έχει ένα πιο... επιθετικό στυλ σε σχέση με τον Κετσετζόγλου. Προσωπικά αδιαφορώ απεριόριστα για κάθε είδους ρεπόρτερ, ελπίζοντας να αποτελεί πετυχημένη κίνηση και πάμε παρακάτω.

Ο Πόνσε έδειξε τον δρόμο στις πωλήσεις


Η φυγή του Πόνσε έκανε πολλούς να «τσινίσουν», καθώς όπως αναφέρθηκε ήρθε σε ένα timing αμφισβήτησης προς τη νέα ιδιοκτησία πριν καλά καλά προκύψει η πρώτη προσθήκη. Τα πρώτα σχόλια έκαναν την εμφάνιση τους στο διαδίκτυο, με πολλούς φίλους (ακόμη) και της ΑΕΚ να γράφουν με στόμφο ότι «θα πουλήσει και τα καρεκλάκια στα Σπάτα».

Όσοι πάντως γνωρίζουν από ποδοσφαιρική μπίζνα και δεν είναι «ψιλικατζήδες» στα οικονομικά του ποδοσφαίρου σαν εμάς, που είμαστε οπαδοί, κάνουν λόγο για εξαιρετικό ντιλ μιας και ο Εζέκιελ πουλήθηκε με ένα ποσό άνω των 9 εκατομμυρίων ευρώ, την ώρα που αγοράστηκε περίπου 3,5 «χαρτιά». Πρόκειται πάντως για φορ των 15-20 τερμάτων και η διοίκηση θα πρέπει να ψάξει αρκετά και να επενδύσει για να τον αντικαταστήσει επάξια. Από την ομάδα πάντως τονίζεται πως αμφότερα θα γίνουν.

Η Value περίπτωση του Κάλενς


Η ΑΕΚ συμφώνησε με την Τζιρόνα και απέκτησε τον Αλεξάντερ Κάλενς έναντι ενός πολύ μικρού ποσού καθώς ο Αλμέιδα τελικώς πείστηκε για τις ικανότητες του 32χρονου Περουβιανού που τούτη τη στιγμή βρίσκεται με την εθνική του ομάδα στο Copa America.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, ΑΕΚ και Τζιρόνα τα βρήκαν σε ένα ποσό κοντά στις 300.000 ευρώ. Ίσως λίγο παραπάνω. Η ρήτρα που είχε μπει στην περσινή συμφωνία ήταν πολύ μεγαλύτερη. Η ΑΕΚ, ωστόσο, κατάφερε να τη ρίξει μετά από συζητήσεις.

Ένας ποδοσφαιριστής που για τα χρήματα που κοστολογείται είναι value, ωστόσο στιγματίστηκε από ένα θλιβερό λάθος στην Τούμπα, στην ήττα με 3-2 από τον Πάοκ που έφερε ουσιαστικά τα πάνω κάτω στο πρωτάθλημα.

Πιο «hot» οι αποχωρήσεις και τα «κοψίματα» μέχρι στιγμής!


Μασσαλία-Άμστερνταμ-Σέρρες και αλλού, σε Ελλάδα και Ευρώπη, αμφότεροι Αθανασιάδης και Στάνκοβιτς είχαν τεράστιο μερίδιο ευθύνης (μετά την διοίκηση) στην απώλεια των στόχων της περασμένης -πλέον- σεζόν.

 Ο Αυστριακός και ο Έλληνας γκολκίπερ πλήρωσαν την κακή τους εικόνα την αγωνιστική περίοδο που μας πέρασε και κατά συνέπεια «κόπηκαν» από την προετοιμασία με εντολή Αλμέιδα που επιθυμεί την ποιοτική αναβάθμιση κάτω από τα γκολποστ. 

Ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ ξεκίνησε να υλοποιεί την υπόσχεσή του, σύμφωνα με την οποία ο πρώτος και ο τελευταίος λόγος στο αγωνιστικό κομμάτι θα ανήκει στον Αργεντινό τεχνικό, ενώ δύσκολα επί καθεστώς Μελισσανίδης θα λαμβανόταν η απόφαση για "παρκάρισμα" δύο τερματοφυλάκων με συμβόλαιο και δίχως μάλιστα την παραμικρή προειδοποίηση.

Το «πρέπει» της διοίκησης



Μέσα σε όλα αυτά, την περασμένη Πέμπτη και για περισσότερη από μια ώρα, ο Ηλιόπουλος απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου και αναφέρθηκε στα σχέδιά του για το μέλλον, τις σκέψεις του για την ομάδα, τους στόχους που θέλει να επιτύχει, αλλά και τις απόψεις του για το γενικότερο περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ένα από τα πιο σημαντικά σκέλη της συνέντευξης ήταν αυτό που αφορούσε τον προκάτοχο του, Δημήτρη Μελισσανίδη.

Στο σχόλιό του στάθηκε στο ότι ο προηγούμενος ισχυρός άντρας του συλλόγου, «ήταν σφιχτός, αλλά νοικοκύρης».

Μεταξύ άλλων τόνισε πως: «Ο Μελισσανίδης ξεκίνησε λέγοντας ότι θα είναι προστάτης της ΑΕΚ. Θα έλεγα στον κόσμο “βάλτε ζώνη ασφαλείας, ψύχραιμα, και θα γίνει αυτό που πρέπει”. Ένας άνθρωπος που ονειρεύεται που βάζει στόχους, πάντα έχει σκέψεις στο πίσω μέρος. Δεν κρύβω επειδή γενικά τολμώ στο πίσω μέρος του μυαλού μου ως παιδικό όνειρο, υπήρχε η κρυφή επιθυμία να μπορέσω να πάρω τα ηνία της ομάδας. Αυτά είναι πράγματα που μπορούν να συμβούν μια φορά στη ζωή σου μπορεί και ποτέ. Με την εμπιστοσύνη του Δημήτρη Μελισσανίδη σαν άνθρωπος που τα καταφέρνω ήρθε μια ευκαιρία μοναδική που την άρπαξα. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ήταν σφιχτός, αλλά νοικοκύρης. Οι άνθρωποι είναι σφιχτοί γιατί έχουν περάσει δύσκολα κι έχουν καταφέρει όσα πέτυχαν όχι πετώντας χρήματα, αλλά κάνοντας αξιόλογες κινήσεις. Σήμερα η ΑΕΚ είναι μια καλοκουρδισμένη ΠΑΕ. Δεν βλέπω καμία έκπληξη».

Πως θα μπορέσει ο Ηλιόπουλος να επιτύχει το «level up» της ΑΕΚ;


Χωρίς να έχει τάξει λαγούς με πετραχείλια (πλην της δήλωσης "Είμαι εδώ για να κερδίσω τίτλους - είμαι νικητής"), ο Super Mario δείχνει να επιζητά την ανάπτυξη της ΠΑΕ καθώς -εκτός των άλλων- είναι κατά 20 χρόνια νεότερος του Μελισσανίδη και έχει αρκετές προσωπικές φιλοδοξίες οι οποίες μπορούν να υλοποιηθούν ΚΑΙ με όχημα την Ένωση η οποία τούτη την ώρα είναι το... μαγαζί γωνία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Ηλιόπουλος σε καμία περίπτωση δεν παρέλαβε καμμένη γη όπως ο προκάτοχος του, ωστόσο έβαλε το χέρι στην τσέπη δαπανώντας ένα ποσό κοντά στα 100 εκατομμύρια ευρώ για την εξαγορά της ΑΕΚ.

Αν θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω και να εξελίξει περισσότερο το ήδη πετυχημένο project των δύο τελευταίων ετών, θα πρέπει να ρίξει το βάρος σε Ευρώπη, ακαδημίες, μεγαλύτερες επενδύσεις έμψυχου υλικού αλλά και στελεχών της ΠΑΕ. Το πιο ενθαρρυντικό ωστόσο είναι πως για τα περισσότερα εξ' αυτών τοποθετήθηκε στην συνέντευξη τύπου του. Και ειδικά το θέμα των ακαδημιών «πονάει» τα τελευταία χρόνια.

Δεν είμαι δημοσιογράφος, δεν εισπράττω από ΠΑΕ, εταιρείες, παράγοντες. Αν σου αρέσει η φάση και όσα διαβάζεις από μένα κέρνα με μια γηπεδική μπύρα (αν γουστάρεις) κάνοντας κλικ στο παρακάτω μπάνερ (ή κλικ εδώ). Ευχαριστώ ΑΕΚΑΡΑ 👊


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια